söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Skanska gör om i ledningen – han tar över affärsområden från Danielsson

Publicerad: 1 december 2022, 12:58

Norgechefen Ståle Röd går in i koncernledningen och får bland annat ansvar för flera affärsområden som Anders Danielsson har i sin portfölj i dag.

Foto: Mattias de Frumerie

Ståle Röd, i dag affärsområdeschef för Skanska Norge har utsetts till Executive Vice President och tar plats i koncernledningen. Förändringen innebär att han tar över ansvaret för flera affärsområden från bland annat högsta chefen Anders Danielsson.

Ämnen i artikeln:

SkanskaAnders Danielssonrekrytering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Från den 1 januari 2023 kommer Skanskas Norgechef Ståle Röd att ansvara för affärsenheterna Skanska Central Europe, Skanska UK, Skanska Norway, samt Skanska Residential Development Europe.

Skanskas vd Anders Danielsson kommer, förutom det övergripande ansvaret för Skanskas verksamhet, ansvara för Boklok samt fortsättningsvis ansvara för affärsenheterna Skanska Sverige Skanska Finland.

Läs även: Skanska brädar NCC i miljardupphandling

– Det känns väldigt bra att välkomna Ståle till koncernledningen. Han har visat på ett starkt ledarskap som ansvarig för den norska verksamheten, där han implementerat ett kommersiellt fokus med kunden i centrum. Han har utvecklat och stärkt vår affär genom att interagera vår kärnverksamhet med vårt hållbarhetsarbete och våra innovativa lösningar. Med en affärsplan som utgår från dessa parametrar kommer Ståle med sina erfarenheter bidra från dag ett. Han är dessutom en stark kulturbärare som alltid har våra anställdas välmående i fokus, säger Anders Danielsson, vd för Skanska, i ett pressmeddelande.

Verksamheten rörande hyresbostäder kommer att rapporteras i verksamhetsgrenen kommersiell fastighetsutveckling med Executive Vice President Claes Larsson som ansvarig. Claes Larsson kommer även fortsatt att ansvara för den kommersiella fastighetsutvecklingen och Skanska Förvaltningsfastigheter.

Så här ser det ut i idag

Anders Danielssons affärsområden i dag

■ Skanska Finland
■ Skanska Norway
■ Skanska Sweden
■ Skanska Central Europe
■ Skanska UK

Claes Larssons affärsområden i dag

■ Skanska Commercial Property Development Europe
■ Skanska Commercial Property Development Nordic
■ Skanska Commercial Property Development USA
■ Skanska Residential Development Europe
■ BoKlok Housing

Källa: group.skanska.com

Närmast kommer Ståle från positionen som Business Unit President Skanska Norge.

– Det är med stor ödmjukhet och stolthet jag ansluter till koncernledningen. Jag brinner för hållbar och innovativ samhällsutveckling med våra kunder i centrum. Det finns inget bättre företag att vara på än Skanska för att dagligen arbete med de frågorna. Vi har en oerhörd styrka i vår geografiska spridning, sunda finansiella position och diversifierade portfölj. Med det som utgångspunkt förväntar jag mig full fart från första början, säger Ståle Röd.

Läs även: Skanskachefen Anders Danielsson: ”Vi jagar inte den typen av projekt längre”

Under övergångsperioden fram till dess att en ny Business Unit President har utsetts kommer Stein Ivar Hellestad som för närvarande är CFO Skanska Norge att agera som tillförordnad Business Unit President för Skanska Norge.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev