Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Skanska rekryterar Lotta Jaensson

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

I sin satsning på att utveckla effektiva metoder för upprustning av miljonprogrammets bostäder har Skanska rekryterat Lotta Jaensson. Hon är tidigare nationell bostadssamordnare och debattör i bostadsfrågor.


Det finns ett stort underhållsbehov bland de närmare en miljon lägenheter som byggdes under rekordåren1961-1975. Flera av områdena har problem med trygghet och skadegörelse. Därför utvecklar Skanska ett helhetskoncept anpassat för en effektiv och miljösäkrad renovering av dessa bostäder.

Skanskas koncept för renovering av hus i miljonprogrammet ska ha ett helhetsperspektiv med människan i fokus. Konceptet utvecklar tekniska läsningar kombinerat med metoder för bättre energihushållning, trygghet, boendemedverkan med mera.

- Jag tror vi ligger helt rätt i tiden, kraven från både beställare och slutkunder förändras och vi måste anpassa oss efter det. Miljö- och energifrågor är viktiga både för samhället i stort och på en individuell nivå, säger Lotta Jaensson.

Lotta Jaensson har tidigare lett arbetet med att skriva en offentlig utredning om unga på bostadsmarknaden och lämnade sin slutrapport i februari 2007. Dessförinnan var hon nationell projektledare för nätverket Jagvillhabostad.nu som aktivt arbetat i nära samarbete med olika aktörer på bostadsmarknaden för att öka ungas möjligheter till eget boende.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.