Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Skanska rekryterar ny chef

Publicerad: 16 mars 2020, 19:41

Anders Candell kommer närmast från Telia.

Foto: Skanska

Anders Candell tillträder i augusti som ny Senior Vice President för IT inom Skanska-koncernen.


Anders Candell kommer närmast från rollen som CIO på Telia, dessförinnan har han varit CIO på Stora Enso och Tele2 . Dessutom har han haft flera olika roller på Outokumpu Oyj.

I sin nya roll som Senior Vice President för IT på Skanska kommer han att rapportera till Skanska AB:s finansdirektör Magnus Persson.

– Jag välkomnar Anders till Skanska och är övertygad om att hans kunskaper och erfarenheter kommer att kunna utveckla vår IT-verksamhet på ett positivt sätt. Anders vana av att leda stora, komplexa IT-organisationer och förmåga att länka IT-verksamheten till affären passar Skanska mycket bra, säger Magnus Persson i ett pressmeddelande.

Anders Candell tillträder den 17 augusti i år.

– Det är med stor glädje och nyfikenhet jag ser fram emot att börja att arbeta på Skanska, som är ett välskött svenskt företag ansett som en god arbetsgivare. Då den tekniska utvecklingen just nu driver förändringar i alla industrier i både produkter och verksamhetsprocesser ser jag att jag med min erfarenhet som CIO i både processindustrin och inte minst inom telekommunikationsindustrin kan bidra till att Skanska kan effektivisera och förbättra både sin verksamhet och sin kundlivscykel, säger Anders.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.