söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Skanska Sverige hämtar hållbarhetschef från Telia

Publicerad: 29 november 2021, 20:29

Sara Gorton har arbetat med hållbarhet i 20 år. Nu går hon från Telia till Skanska Sverige. Foto: Skanska

Sara Gorton har utsetts till ny hållbarhetschef i Skanska Sverige. Hon kommer närmast från Telia och tillträder sin nya tjänst 1 februari 2022.

Ämnen i artikeln:

Skanska

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


På Telia har Sara Gorton haft rollen som Head of Environmental Strategy på Telia. Hon har 20 års erfarenhet av hållbarhetsarbete från branscher som telekom, logistik samt bygg och fastigheter. 

LÄS MER: Stor intervju med Skanskachefen Anders Danielsson: ”Vi jagar inte den typen av projekt längre 

– Jag ser fram emot att kliva in i Skanska Sverige i en tid då det är högst relevant att ta vara på allt det positiva som redan gjorts inom hållbarhetsområdet och intensifiera arbetet ytterligare. Samverkan över funktioner och geografier, med kunder och leverantörer samt med andra företag, i branschen och utanför den, kommer att bli av allra största vikt för att hantera alla utmaningar och möjligheter vi står inför. Jag ser mycket fram emot denna spännande resa med många nya kollegor, säger Sara Gorton i ett pressmeddelande.

Sara Gorton efterträder Johan Gerklev som går vidare till nya uppgifter inom Skanska Sverige. Johan Gerklev kvarstår som hållbarhetschef fram till dess att Sara Gorton tillträder.

– Sara Gorton kommer med nya perspektiv från andra branscher och har samtidigt en god förståelse för vår Skanskas verksamhet. Jag är övertygad om att hon kommer bidra till att utveckla Skanskas affär utifrån ett hållbarhetsperspektiv samt att hjälpa oss att klara våra klimatmål, säger Lars Jonson, affärsutvecklingsdirektör på Skanska Sverige.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev