söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Skanska-veteranen tar över som vd i UK

Publicerad: 27 april 2023, 13:34

Katy Dowding är ny vd för Skanska UK.

Foto: ajpmedia

Katy Dowding har utsetts till ny vd för Skanska UK. Med 20 års bakgrund från bolaget tar hon över efter Gregor Craig som går i pension efter sex år på posten.

Ämnen i artikeln:

SvepetSkanskarekrytering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Katy Dowding har under sina 20 år i bolaget haft en mängd kommersiella, operativa och strategiska ledarroller.

Sedan 2017 har hon haft rollen som Executive Vice President med ansvar för Skanska UK:s bygg- och byggrelaterade tjänster. Hon är också medlem i samriskbolaget Skanska Costain STRABAG:s styrelse, som övervakar produktionen av tunnelsektionen i London i höghastighetstågprojektet High Speed 2.

Läs även: Skanska favorit till jättelikt vägbygge i Nordnorge

– Det är med stolthet jag välkomnar Katy som vd för Skanska UK. Hon har visat starka ledaregenskaper under sin karriär som sträcker sig över mer än 30 år i branschen. Hennes drivkraft och vilja att påverka, tillsammans med hennes inkluderande ledarskapsstil, är en fantastisk kombination som kan ta Skanska UK till nästa nivå, säger Anders Danielsson, vd och koncernchef på Skanska i ett pressmeddelande.

Läs även: Dags för nya sätt att driva tunnel? Det här talar för en ny vår för TBM i Sverige

Katy Dowding är en välkänd person i den brittiska byggbranschen med flera uppdrag på industrinivå och är även sponsor för Skanska UK:s nätverk för kvinnor och hbtq+anställda.

– Jag är både hedrad och oerhört glad över att få möjligheten att leda Skanska UK. Det är en fantastisk verksamhet med enormt begåvade människor som hjälper våra kunder att leverera framgångsrika projekt och ett bestående arv för samhället. Vi har stort fokus på att samarbeta med våra kunder och leverantörer, för att hjälpa till med de stora frågorna i vår bransch, vilket inkluderar förbättrad produktivitet, större mångfald och inkludering samt en framtid utan koldioxidutsläpp, säger Katy Dowding.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev