Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Snabbväxare värvar chef från Peab

Publicerad: 15 februari 2019, 12:35

Norskägda Consto får ny koncernchef i Sverige.


Christer Lund är ny koncernchef för Consto AB. Han kommer närmast från Peab som varit hans arbetsplats de senaste 30 åren och där han haft haft flera olika ledande befattningar. Under de senaste tre åren har han varit marknadschef på Peab Sverige AB, och tidigare var han bland annat regionschef och arbetschef för olika enheter i koncernen.

– Consto i Sverige är i en spännande fas och har stor potential till fortsatt utveckling. Jag tar mig an uppgiften med respekt och stort engagemang för att tillsammans med alla medarbetare tillse att Consto fortsatt har en positiv utveckling, säger Christer Lund.

Christer Lund tar över efter Lars Vikström som fortsatt kommer att leda Consto Väst AB.

Consto AB ingår i den norska entreprenörkoncernen Consto AS, som har regionala verksamheter i hela Norge. Bolaget grundades 2006 och huvudkontoret ligger i Tromsö. Den svenska verksamheten består av moderbolaget Consto AB och dess dotterföretag Consto Väst AB och Consto Öst AB. Koncernen har totalt 900 anställda i Norge och Sverige. Förra året tog Consto sig in på Sveriges Byggindustriers lista över de 30 största byggföretagen i Sverige.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.