söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Sofia Svensson ny miljö- och klimatchef på Svevia

Publicerad: 24 maj 2023, 11:08

Sofia Svensson.

Foto: Rickard Kilström

Svevias nya miljö- och klimatchef heter Sofia Svensson. Hon kommer senast från en roll som hållbarhetsstrateg på Stockholms stad.

Ämnen i artikeln:

SvepetSveviarekrytering

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Sofia Svensson tillträdde sin nya roll den 20 februari 2023. Svevia skriver i ett pressmeddelandet att rekryteringen är ett led i bolagets målsättning att nå klimatneutralitet 2045.

Tidigare arbetade Svensson som hållbarhetsstrateg på Stockholms stad men hon har även haft rollen som miljöchef för bussbolaget Nobina. Totalt har hon mer än 20 års erfarenhet av arbete inom olika hållbarhetsfrågor med fokus på miljö.

Läs också: Tio talanger inom anläggning och infrastruktur: Det här är branschens viktigaste frågor

– Hållbarhet är en affärskritisk fråga, och för anläggningsbranschen som har stor klimatpåverkan kommer förändringar att vara nödvändiga inom en rad olika områden. Inom branschen sker just nu en utveckling både inom teknik, material, energieffektivitet och arbetsmetoder men också inom bolagens olika kunderbjudande. Utmaningen är att kombinera innovation och utveckling med ett långsiktigt strukturerat arbete och att med målstyrning och uppföljning hitta de lösningar som är anpassat till just den egna verksamhetens karaktär, affärsidé och organisation, säger Sofia Svensson i en kommentar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev