Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Sophie Dufva hjälper Semrén & Månsson att växa

Publicerad: 5 mars 2014, 10:56

Sophie Dufva är ny kontorschef på Semrén & Månssons huvudkontor i Göteborg. ”Min roll blir att inspirera medarbetare och kunder”, säger hon.


Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


Sophie Dufva har redan hunnit med 12 år på arkitektkontoret Semrén & Månsson. Innan hon tog steget vidare till kontorschef jobbade hon som uppdragsledare på företaget med ansvar för en arbetsgrupp. Den nya tjänsten beskriver hon som inspirerande.

– Jag tycker om att organisera. Att skapa förutsättningar för att göra bra projekt och se till att medarbetarna trivs på jobbet är saker som driver mig, säger hon.

En av hennes arbetsuppgifter blir att arbeta med ”teambuilding”, att sätta ihop rätt lag till rätt projekt.

– Vi gör en produkt tillsammans. Att få vara med och driva det arbetet är en utmaning, säger hon.

Ett annat ansvarsområde blir att vara den person som kunderna naturligt vänder sig till när de söker kontakt.

– Internt vill jag se till att vi har arbetsglädje, att alla känner att de har en viktig funktion och kan utvecklas här. Vi vill att medarbetarna får ta mycket ansvar och men också känner sig trygga i det. Jag tror på en blandning mellan egna initiativ och lagom stora utmaningar, säger hon.

Semrén & Månsson har gått från 50 till cirka 100 anställda på fem år och startat nya kontor i Stockholm, Polen och Ryssland. Det har lett till att företaget nu satsar på en omorganisation. En indelning i ämnesindelade studios ska specialisera sig på bolagets viktigaste affärsområden. Till dem hör bostäder, vård, publika byggnader, internationella uppdrag och inredning. Varje inriktning kommer att ledas av en studiochef.

– Våra kunder har blivit allt duktigare på det de gör, därför har vi känt behov av att förstärka våra kompetensområden, säger Sophie Dufva.

De senaste åren har Semrén & Månsson expanderat i Sankt Petersburg, där kontoret är bemannat av 12-15 ryska arkitekter som sysslar med genomförandefasen.

– I Ryssland är de intresserade av hållbarhet och nordisk design. De tycker att vi svenskar har en bra projekteringsmetodik och står för ett modernt bostadsbyggande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev