torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Språkvetare tar över SBUF

Publicerad: 15 oktober 2020, 13:11

Anneli Kouthoofd blir ny vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF) efter Anders Freyschuss. Hon tillträder våren 2021. Foto: SBUF

Anneli Kouthoofd blir ny vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF).
– SBUF står för något unikt, säger hon.

Ämnen i artikeln:

ByggmaterialindustriernaSBUF

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Byggbranschens utvecklingsfond (SBUF) finansierar och sprider forskning och utveckling för byggsektorn. Alla bolag som är medlemmar i branschorgansiationerna Byggföretagen och Installatörsföretagen kan söka bidrag för forsknings-, utvecklings- och kunskapsinhämtningsprojekt från SBUF. Nu har en ny vd för organisationen utsetts.

Våren 2021 tillträder Anneli Kouthoofd som vd för SBUF. 

SBUF står för något unikt. Bryggan mellan företagsinitiativ och akademi med förenad specialistkunskap ser jag med ödmjukhet och nyfikenhet fram emot att leda.

- Jag har under mina år inom sektorn drivit flera utvecklingsprojekt och genom dem sökt och fått bidrag från SBUF. SBUF står för något unikt. Bryggan mellan företagsinitiativ och akademi med förenad specialistkunskap ser jag med ödmjukhet och nyfikenhet fram emot att leda, säger Anneli Kouthoofd i ett pressmeddelande.

Som språkvetare om ekonom har hon en lite annorlunda bakgrund i branschen.

Jag är ganska vetgirig. Jag drivs mer av att lära mig nya saker och kommunicera kring detta än av position.

– Jag är ganska vetgirig. Jag drivs mer av att lära mig nya saker och kommunicera kring detta än av position. Som kommunikatör kan man i princip jobba i vilken bransch som helst, säger Anneli Kouthoofd.

Nu har hon arbetat i bygg- och anläggningsbranschen i 10 år. Hon kommer närmast från rollen som vd för Byggmaterialindustrierna, en bransch- och paraplyorganisation för byggmaterialorganisationer.  

– Vi är mycket glada för att ha kunnat rekrytera Anneli Kouthoofd. SBUF har en viktig roll i att stötta medlemmarnas forsknings- och utvecklingsprojekt och genom detta stärka byggsektorns konkurrenskraft. Genom vår rekrytering av Anneli Kouthoofd kan vi ytterligare stärka vår röst i samhällsbyggnadsdebatten och verka för en ökad proaktivitet, säger Christina Claeson-Jonsson, styrelseordförande för SBUF.

SBUF:s nuvarande vd, Anders Freyschuss, har sökt sig vidare till nya uppdrag. 

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev