Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Stig Björne vd för SKB Näringslivsutveckling

Publicerad: 23 november 2009, 10:40

Ett avtal om mervärden har tecknats mellan Svensk Kärnbränslehantering, SKB:s ägare samt Oskarshamns och Östhammars kommuner. Som en följd har SKB bildat dotterbolaget SKB Näringslivsutveckling. Vd för det nya bolaget blir Stig Björne.


Stig Björne är han utbildad ekonom vid Handelshögskolan. Närmast kommer han från en tjänst som seniorkonsult vid Sweco Eurofutures, där han tidigare också verkat som vd. Stig Björne har många års erfarenhet av att arbeta med bland annat utvärderingar och analyser av regional utveckling.

Bakgrund: De två kommuner som har funnits med i processen kring lokaliseringen för slutförvaret av använt kärnbränsle, Östhammar och Oskarshamn, har båda fokus på näringslivsutveckling som en viktig del i att öka tillväxten och skapa fler jobb. SKB Näringslivsutveckling ska bidra till att utveckla nya och befintliga företag i båda kommunerna.

Säte och administrativt centrum för bolaget är Stockholm. Bolaget kommer att ha kontor i centrala lägen i Östhammar och Oskarshamns kommuner.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.