Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Stockholm har fått en ny byggeneral

Publicerad: 23 september 2016, 12:45

Jonas Claeson blir ny byggeneral för Stockholms stad.


Jonas Claeson blir ny byggeneral i Stockholms stad. Han tillträder sin nya tjänst som stadsutvecklingsstrateg på stadsledningskontoret den 1 oktober och efterträder Torleif Falk som blir stadens nya stadsarkitekt.

Jonas Claeson är utbildad planeringsarkitekt med ett stort intresse för hållbar stadsutveckling. Han kommer närmast från stadsbyggnadskontoret där han de senaste åren har varit enhetschef på planavdelningen. Han har även haft ett övergripande ansvar vid planering och miljöprofilarbetet för Norra Djurgårdsstaden och även arbetat med att utveckla planprocessen.

– Vi är mycket glada över att Jonas kommer till oss på stadsledningskontoret. Hans stora kunskap och breda erfarenheter kommer att vara värdefulla i arbetet med att nå målet om 40 000 bostäder och samtidigt skapa hållbara stadsmiljöer för alla stockholmare, säger stadsdirektör Ingela Lindh.

Hans uppdrag blir att fokusera på uppföljning av bostadsmålen och samordning av stadens arbete precis som tidigare. Jonas Claeson ska även arbeta med olika utvecklingsprojekt för att säkerställa att planeringen sker med ett helhetsperspektiv, till exempel när det gäller skol- och förskoleplanering eller de offentliga miljöerna.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.