Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Strukton Rail plockar vd från MTR

Publicerad: 9 december 2019, 12:44

Nu är det klart vem som efterträder Robert Röder som lämnade vd-posten på Strukton Rail tidigare i år.


Ämnen i artikeln:

MTRStrukton RailJohan OscarssonNordic Railcare Group

Styrelsen för järnvägsbolaget Strukton Rail har utsett Johan Oscarsson till ny vd. Han kommer närmast från tunnelbane- och tågentreprenören MTR och tillträder sitt nya uppdrag den 3 mars 2020.

Tidigare vd:n Robert Röder lämnade Strukton Rail i somras efter att ha rekryterats till vd-posten på norska Nordic Railcare Group, som Byggindustrin skrivit om tidigare.

Spännande uppdrag

Byggindustrin söker Johan Oscarsson för en kommentar. Han uttalar sig kort om jobbytet i ett pressutskick.

Läs även: Så kom Strukton Rail in på nytt spår

– Att leda Strukton blir ett otroligt spännande uppdrag. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta jobba i en bransch där det satsas massor från politiskt håll och pratas mycket om hur viktig järnväg och tågtransporter är för en hållbar framtid. Vi har ett enormt viktigt samhällsuppdrag som vi ska vara stolta över, säger Johan Oscarsson.

Lars Schyllander som varit tillförordnad vd på Strukton Rail sedan en tid tillbaka sitter kvar på posten tills dess och går därefter in i en roll som underhållschef på bolaget.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.