Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Styrelseproffs tar plats i RO-Gruppens styrelse: ”Utmanande målsättningar är en sak som lockar”

Publicerad: 16 juni 2022, 06:33

Kia Orback Pettersson har lång erfarenhet inom allt från fastighetsbranschen till media och detaljhandel.

Kia Orback Pettersson är ny styrelseledamot i RO-Gruppen. Hon har en gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandel, media och fastighetsbranschen, varav 20 års erfarenhet av styrelsearbete.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Kia Orback Pettersson är ekonom med bakgrund som bland annat marknadsdirektör på Dagens Nyheter, vd för Sturegallerian och affärsutvecklare på Castellum. Hon är i dag styrelseordförande för SVT, ÅWL arkitekter och Chefakademin samt styrelseledamot i Vasakronan, Knowit och Aqua Dental.

Läs även: Byggchefen om medvinden i väst: ”Det är en otroligt spännande marknad”

– Det är flera saker som gör att jag vill arbeta med RO-Gruppen. Utmanande målsättningar är en sak som lockar. Det är också ett nytänkande bolag. Och viktigast av allt, ett bolag som förstått att det är medarbetarna som är nyckeln till framgång. Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av den fortsatta resan och få bidra till bolagets utveckling, säger Kia Orback Pettersson i ett pressmeddelande.

Andreas Jaldevik, vd på RO-Gruppen kommenterar:

– Nu fortsätter vårt arbete med att utveckla RO-Gruppen och det är väldigt glädjande att Kia valt att ansluta till vår styrelse. Med hennes erfarenhet och långa meritlista inom bygg-och fastighetsbranschen men även andra branscher kommer Kia vara en stor tillgång för vår fortsatta tillväxt.

På stämman valdes tidigare styrelseledamoten Lars Björklund till ny ordförande samtidigt som man tackade av Anette Asklin, som avslutar sitt ordförandeuppdrag efter 6 år.

– Anette har bidragit mycket till RO-Gruppens utveckling de senaste åren. Hennes arbete har varit enormt värdefullt och hon har med sin erfarenhet och branschkunskap bidragit till att vi är där vi är i dag. Vi tackar ödmjukt för att vi fått ta del av det, säger Andreas Jaldevik.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev