Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Svevia kraftsamlar för tillväxt – gör om organisationen

Publicerad: 27 september 2022, 07:14

Sara Tocklin och Mathilda Scott får nya chefsroller på Svevia när byggjätten rustar för tillväxt. Foto: Svevia

Svevia laddar för att växa och kraftsamlar inom HR och affärsstöd på koncernnivå. Det innebär att två chefer får nya roller i organisationen.

Ämnen i artikeln:

hrSvevia

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Svevias strategi framåt är att växa, vilket innebär att bolaget behöver effektivisera och samordna affärsstödet från koncernen. Detta görs genom att knyta samman funktionerna HR, IT, Inköp, Kvalitet, Juridik samt Miljö och klimat till en gemensam organisation, som kommer att ledas av Sara Tocklin, som blir direktör för HR och affärsstöd. Hon kommer närmast från en roll som HR-chef.

– Svevia är ett stort företag som har behållit många av det mindre företagets fördelar. Med en platt organisation och korta beslutsvägar skapar vi den flexibilitet och handlingskraft som krävs för att leda företaget i en värld i förändring, säger Sara Tocklin i ett pressmeddelande.

Läs även: Göra klart jättevägbygget – stort uppdrag för Svevias nya arbetschef 

Ny chef för det koncerngemensamma HR-arbetet blir Mathilda Scott, tidigare chef för Kompetensförsörjning.

– På Svevia och i hela branschen råder kompetensbrist. Samtidigt kräver vår tillväxtplan nya medarbetare, tillika ett behov av att utveckla och behålla redan befintliga. Vi behöver hitta nya innovativa sätt att locka till oss fler medarbetare som speglar samhället i stort. Svevia strävar efter att skapa förutsättningarna för ett modernt ledarskap i en bransch som historiskt sett präglats av homogena grupper och ”machokultur”. Här ligger vi i framkant bland annat genom att vara först ut att mäta machoindex i branschen och erbjuda individuell coachning till alla medarbetare, säger Mathilda Scott.

Läs även: Svevias rekryteringsrace: Tre nya chefer presenterade samma vecka

Sara Tocklin och Mathilda Scott tillträdde sina nya tjänster den 1 september.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev