Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Svevia rekryterar ny arbetschef internt: ”Rätt person för uppdraget”

Publicerad: 14 juli 2022, 19:59

Andreas Jonsson tillträder som ny chef för arbetschefsområde Stockholm Söder inom division Drift på Svevia.

Foto: Yasmine Murbäck Willén / Svevia

Svevia rekryterar Andreas Jonsson som ny chef för arbetschefsområde Stockholm Söder inom division Drift, som sköter vägunderhållet från Nyköping till Södermalm i Stockholm, samt Gotland.


Ämnen i artikeln:

Svevia

Andreas Jonsson har närmare 20 års erfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen där han haft en rad olika ledande befattningar. Han har jobbat på Svevia sedan 2017 och kommer närmast från en tjänst som entreprenadchef inom arbetschefsområde Västerås.

Läs även: Svevias rekryteringsrace: Tre nya chefer presenterade samma vecka

– Jag ser stora möjligheter för Stockholm Söder att expandera och ta nya marknadsandelar. Det känns spännande att området driver en innovativ utveckling inom gatuunderhåll och har en stark ställning på den kommunala marknaden. Det är en viktig affär för Svevia som samtidigt ger oss möjlighet att utveckla ett bredare erbjudande inom drift och underhåll samt anläggning. Men först ser jag fram emot att lära känna mina medarbetare och kollegor på arbetschefsområdet, säger Andreas Jonsson i ett pressmeddelande.

Läs även: Sveviachefen om vägunderhållsbranschen:  ”Konkurrensen är jättetuff”

Andreas Jonsson tillträder sin tjänst den 1 augusti 2022.

– Andreas Jonsson har en bakgrund och en kompetens som passar den fortsatta expansionen och utvecklingen av arbetschefsområde Stockholm Söder. Det är min övertygelse att han är rätt person för uppdraget. Marknaden i området är ett av de mest expansiva i Sverige där Svevia har mycket att erbjuda. Det känns extra roligt att rekryteringen är intern vilket visar på de goda möjligheter till karriär som finns inom bolaget, men också att när det gäller vägunderhåll finns den vassaste kompetensen på Svevia, säger Ninos Lahdo, regionchef Mitt inom division Drift.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Svevia

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.