tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Svevia satsar på stora projekt – rekryterar chef från Skanska

Publicerad: 30 januari 2023, 09:37

Petter Hedin kommer att leda Svevias region Stora projekt.

Foto: Fredrik Schlyter

Svevia har rekryterat en chef för den nya regionen Stora projekt, med specialisering på större anläggningsprojekt inom väg- och infrastruktur.

Ämnen i artikeln:

SvepetSveviaSkanskarekrytering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Petter Hedin kommer närmast från en roll som projektchef för Infra Mellansverige på Skanska där han tidigare även varit riskmanager, distriktschef, projektchef och produktionschef.

Läs även: Vinnarna i Trafikverkets största upphandlingar

Den 1 april tillträder han sin nya roll på Svevia.

– Som ett led i Svevias strategiska tillväxt har vi påbörjat en långsiktig satsning på stora anläggningsprojekt. Det känns mycket bra att få välkomna Petter Hedin. Han besitter en kombination av stor branschkännedom och djupa insikter i den typen av affärsupplägg som karaktäriserar just fleråriga anläggningsprojekt. Det tillsammans med hans ledaregenskaper gör att jag verkligen ser fram emot att tillsammans utveckla vår satsning på regionen Stora projekt, säger Per Höglund, divisionschef för Anläggning på Svevia, i ett pressmeddelande.

Läs även: Trafikverket-chefen om hävda kontraktet på Västlänken: ”Vi ser inte på Korsvägen på samma sätt som Haga”

Petter Hedin ser fram emot sitt kommande uppdrag.

– Stora anläggningsprojekt har en affärsform och en långsiktighet som tilltalar mig. Min erfarenhet är att framgångsrika projekt drivs av ett gott ledarskap, gruppdynamik och specialistkompetens i en initierad och tydlig kommunikation tillsammans med kunden, säger Petter Hedin.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev