lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Svevia värvar klimatexpert från NCC

Publicerad: 6 maj 2021, 13:09

Larissa Strömberg är tidigare LCA- och Klimatansvarig på NCC. Nu värvas hon av Svevia. Foto: Svevia

Svevia har anställt Larissa Strömberg som ansvarig för företagets arbete med klimatneutralitet.

Ämnen i artikeln:

KlimatneutralitetSveviaNCC

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Larissa Strömberg kommer närmast från en tjänst som LCA- och Klimatansvarig på NCC och har doktorsexamen i LCA (livscykelanalys) från KTH. Sedan 15 april ansvarar hon för Svevias arbete mot hållbar affärsutveckling samt för att nå klimatneutralitet till 2045.

– Svevia befinner sig i en intensiv utvecklingsfas i arbetet med att etablera klimatarbete inom linjeorganisationen. Mitt uppdrag blir bland annat att driva och stödja den utvecklingen tillsammans med linjen. Med min mångåriga erfarenhet i bagaget och längtan efter nya utmaningar ser jag fram emot att bidra till att Svevias resa mot klimatneutralitet blir framgångsrik, säger Larissa Strömberg i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nordiska bolag ser affärsvinsten med hållbarhet

Svevias hållbarhetschef Emilie Beckman välkomnar Larissa Strömberg till bolaget.

– Jag är väldigt glad över att Larissa Strömberg vill anta utmaningen med att ta Svevias klimatarbete till nästa nivå. Hon har gedigen erfarenhet av att arbeta med livscykelanalyser (LCA), miljövarudeklaration för byggprodukter (EPD) samt andra klimatberäkningsverktyg. Något som kommer att vara väldigt värdefullt i arbetet med att kartlägga potentiella affärsmöjligheter och samtidigt minska vår negativa klimatpåverkan, säger hon.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev