söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Sweco internrekryterar ny hållbarhetschef för transportinfrastruktur

Publicerad: 4 september 2023, 07:50

Sofie Absér är ny hållbarhetschef för Swecos division Transport Infrastructure. Till höger konsultjättens huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Sofie Absér är Swecos nya hållbarhetschef inom divisionen för transportinfrastruktur. Senast kommer hon från bolagets division för miljö och samhällsplanering.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det skriver Sweco i ett pressmeddelande.

Formellt blir Sofie Absérs nya titel hållbarhetschef för divisionen Transport Infrastructure. Divisionen har 1 700 medarbetare inom transportinfrastruktur och erbjuder kompetens i samband med byggnation av trafiksystem, broar, tunnlar, vägar och järnvägar.

Senast kommer hon från en roll som Senior Green Transformation Strategist på Swecos division Environment & Planning och har före dess erfarenhet från bland andra Skanska och WSP.

Läs också: Raka spåret till underjorden: Allt du behöver veta om nya tunnelbanan

I sin nya roll, som hon tillträdde den 1 september, kommer hon att jobba med att förverkliga klimatsmarta transportsystem och "driva på den gröna omställningen av samhället" som det heter i pressmeddelandet. Sofie Absér kommer också att ingå i Sweco Sveriges hållbarhetsråd.

–Jag ser fram emot att tillsammans med kollegorna på Sweco vara med och påverka utvecklingen av transportinfrastruktur i tidiga skeden. Det som är extra spännande med just infrastruktur är att det ofta handlar om så stora projekt och hållbarhetsarbetet kan därmed göra stor skillnad för klimatet. Vi behöver använda den samlade kunskap som finns i branschen samtidigt som vi hittar nya innovationer och tekniker som kan utveckla oss vidare, säger Sofie Absér i en kommentar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev