onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Sweco startar nytt bolag för BIM-satsningen: ”Vi har ambitiösa tillväxtplaner”

Publicerad: 29 augusti 2022, 12:34

Björn Skoogh blir vd när Sweco startar ett eget bolag för BIM-plattformen Twinfinity. Foto: Sweco

Sweco vill lägga in en ny växel med sin BIM-plattform Twinfinity. I oktober läggs arbetet med plattformen i ett eget dotterbolag där regionchefen i Göteborg blir vd.

Ämnen i artikeln:

BIMSweco

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Twinfinity är Swecos BIM-plattform som kopplar samman en digital 3D-modell av en byggnad med affärs-, drift- och klimatdata. Med plattformen har Sweco tillverkat digitala tvillingar för bland annat Vasakronans projekt.

Nu vill Sweco satsa hårdare på Twinfinity och lägger verksamheten i ett nystartat bolag.

Läs även: Därför gick tunnelbaneuppdraget till Sweco: ”Kombinationen är svårslagen”

– De stora megatrenderna hållbarhet och digitalisering driver efterfrågan på Swecos tjänster. Grunden i vår strategi är att ligga nära kunderna och förstå deras behov nu och i framtiden. Det innebär att digital innovation alltid baseras på kundens behov och utvecklas i kundprojekt. Genom att sätta Twinfinity i ett eget bolag skapar vi de bästa förutsättningarna för vidareutveckling, samt ger bästa möjliga produktstöd till nuvarande och framtida kunder, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco, i ett pressmeddelande.

Läs även: Så kan BIM hjälpa dig med klimatdeklarationen: ”All information finns redan där”

I Twinfinity AB, som startar upp den 1 oktober, ingår produkten, produktutveckling och produktstöd. Konsulttjänster relaterat till produkten kommer fortsätta att skötas genom Swecos konsulttjänster. Initialt kommer Twinfinity AB att ha ett 15-tal anställda och Björn Skoogh som i dag är regionchef på Sweco i Göteborg blir vd. 

– Jag ser verkligen fram emot att få påbörja nästa steg i Twinfinitys spännande utvecklingsresa. Vi har ambitiösa tillväxtplaner vad gäller produktutveckling, marknadsföring och försäljning. Vi vet att det är en produkt som är attraktiv och efterfrågad av många kunder, säger Björn Skoogh, tillträdande vd i Twinfinity AB.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev