söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Sweco tillsätter ny affärsområdeschef i Finland

Publicerad: 16 maj 2023, 06:39

Thomas Hietto.

Foto: Sweco

Thomas Hietto har en bakgrund från toppositioner inom hisstillverkaren Kone. Nu blir han ny affärsområdeschef för Sweco i Finland, skriver konsultjätten i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Swecorekrytering

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Thomas Hietto efterträder Markku Varis som går i pension efter 30 år på posten. Han tillträder den 1 juni då han också blir medlem i Swecokoncernens ledningsgrupp.

Under 14 års tid var Hietto en del av toppskiktet inom den finska hisstillverkaren Kone där han bland annat var vice vd för underhållsdivisionen. Senast kommer han från rollen som biträdande vd för Caverion Corporation.

Läs också: 40 byggtalanger: Branschens unga stjärnskott – hela listan 2023

– Jag är glad att presentera Thomas Hietto som ny affärsområdeschef för Sweco Finland och hälsa honom välkommen till koncernens ledningsgrupp. Thomas har mångårig och omfattande erfarenhet av att leda stora internationella organisationer och förbättra deras resultat i tider av förändring, och jag är övertygad om att han kommer att leda Sweco Finland mot fortsatta framgångar. Jag vill också tacka Markku Varis, som har varit instrumentell i Sweco Finlands positiva utveckling och en värdefull medlem i koncernens ledningsgrupp, kommenterar Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev