Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tengbom kniper Sweco-chef till Göteborgskontoret

Publicerad: 4 november 2021, 11:55

Foto: Kristin Lidell

I januari 2022 tillträder Kajsa Crona som ny chef för Tengboms Göteborgskontor och blir då också en del av Tengboms koncernledning.


Ämnen i artikeln:

TengbomSweco

Kajsa Crona kommer senast från Sweco i rollen som Head of Business Development Housing Architecture i Göteborg där hon varit uppdragsledare för bostadsuppdrag och affärsområdesstrateg för bostäder nationellt. Tidigare har hon arbetat som arkitekt på flertalet etablerade arkitektkontor och under många år varit adjungerad professor i Boendets arkitektur på Chalmers där hon både forskat och undervisat. Hon är även styrelseledamot i BIM Alliance som är en stark och drivande medlemsorganisation för digitalt samhällsbyggande och BIM.

Kajsa Crona: ”Jag blir irriterad på att vi ska bygga billigt och fort”

– Kajsa är helt rätt person att leda vårt Göteborgskontor in i framtiden. Med hennes bredd som framgångsrik arkitekt inom bostäder och hållbarhet, professur på Chalmers, starka affärsfokus och som ett högst relevant namn i branschen kommer hon bidra såväl till utvecklingen av kontoret som till Tengbom i stort. Jag ser fram emot att få börja arbeta tillsammans, säger Tengboms vd Jan Mattsson i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Vem äger modellen? – Därför måste vi prata om BIM och upphovsrätten 

Kajsa Crona tillträder sin nya roll i januari 2022. Hon ersätter då Gunilla Haglund som varit tillfällig kontorschef i Göteborg sedan 1 oktober 2020.

 – Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bidra till Tengboms resa framåt – att få synliggöra Tengboms arkitektur och tillsammans, genom vår arkitektur, verka för ett hållbart samhälle, säger Kajsa Crona.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

TengbomSweco

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.