lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tidigare hockeyproffset ska leda affärsområde med hundra medarbetare

Publicerad: 16 oktober 2022, 19:54

Per Löfström blir ny chef för VVS-design på PE Teknik & Arkitektur. Foto: PE Teknik & Arkitektur

PE Teknik & Arkitektur hittar en ny affärsområdeschef i de egna leden – som utöver lång chefserfarenhet även har ett SM-guld i bagaget.

Ämnen i artikeln:

ProjektengagemangavloppVAVA-planVA-systemvatten och avloppVVS

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Den 1 november tillträder Per Löfström som chef för PE Teknik & Arkitekturs affärsområde VVS-design. Per har arbetat på PE i Uppsala sedan 2007, senast som sektionschef VVS. Han tar plats i ledningsgruppen för PE och kommer leda affärsområdet med 100 medarbetare. 

Per Löfström har dubbla ingenjörsexamina från Högskolan i Gävle, inom byggnad respektive energi- och inneklimat. Innan ingenjörskarriären hade han dessutom en lång karriär som hockeyspelare på elitnivå i lag som Leksand och Brynäs (som han tog SM-guld med 1999). Han var med och etablerade PE i Uppsala 2007 och därefter varit med och utvecklat bolaget genom år av tillväxt och förvärv, senast på posten som sektionschef VVS i Uppsala.

Läs även: Markus Näslund fortsätter fokusera på målet

–Mitt mål är att vidareutveckla vår affär och skapa lönsam tillväxt i hela VVS-verksamheten. Vägen framåt är hög leveranskvalitet i kombination med tydlighet och lyhördhet mot våra kunder. Som ledande expert på byggnader och deras närmiljö ska vi också ge kunderna enkel tillgång till hela bolagets samlade kompetens och kunskapsbank genom ett gott samarbete internt mellan våra olika verksamheter, säger Per Löfström i ett pressmeddelande.

Affärsområdet VVS-design har cirka 100 medarbetare på ett tiotal orter runtom i landet. Vid ny-och ombyggnation av alla typer av fastigheter projekterar de för en hållbar helhet. Utifrån kundens behov och byggnadens utformning hittar PEs experter det mest energieffektiva, robusta och bästa VVS-systemet.  

LISTA: Här är Sveriges bäst planerade städer

– Per Löfström är en driven och engagerad ledare som har byggt och utvecklat VVS-verksamheten i Uppsala och som över tid skapat högt medarbetarengagemang, lönsam tillväxt och starka kundrelationer. Jag är övertygad om att han kommer stärka vårt erbjudande inom VVS. Per har ett strategiskt tänk, viljan att ta ett större ansvar och dessutom ett stort hjärta för sina medarbetare, säger Helena Hed, vd och koncernchef för PE.  

Den tidigare chefen för affärsområde VVS-design, Mats Olsson, övergår till att arbeta i uppdrag.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev