Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tidigare lärare på KTH tar över som koncernchef för Nordic BIM Group

Publicerad: 1 juni 2021, 06:50

Jörgen Nylund blir ny koncernchef för Nordic BIM Group.

Foto: Nordic BIM Group

Jörgen Nylund blir ny koncernchef för Nordic BIM Group. Han efterträder Halvor Sandbu som går i pension och därmed övergår i en styrelseroll i bolaget.


Ämnen i artikeln:

BIM

Jörgen Nylund har utnämnts till ny koncernchef för Nordic BIM Group från och med den 1 augusti 2021. 

– Jag jobbade som lärare på KTH Samhällsbyggnad då BIM bara var en teori. Nu får jag vara med när BIM skapar stor affärs- och samhällsnytta i praktiken, vilket känns väldigt kul. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med övriga medarbetare, styrelse och samarbetspartners få vara med att realisera NBG:s potential och skapa digitaliseringsvinster för våra nordiska kunder”, säger Jörgen Nylund.

Jörgen Nylund har över 15 års erfarenhet från ledarroller inom mjukvarubranschen, nationellt och internationellt. Han efterträder Halvor Sandbu som går i pension och därmed övergår i en styrelseroll i bolaget.

Nordic BIM Group bildades i januari 2020 genom en företagstransaktion där tre marknadsledande specialistföretag inom byggnadsinformationsmodellering i Finland, Sverige och Norge förenades till en nordisk koncern. 

 

Anders Carlén

Chefredaktör

anders.carlen@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

BIM

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.