Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tidigare toppchef på Skanska går till Afry

Publicerad: 16 maj 2022, 18:31

Per Åkerman, blivande COO för Afry Infrastructure. Foto: Afry

Per Åkerman blir ny COO för divisionen Infrastructure på Afry. Han har lång erfarenhet inom infrastruktur, industri och fastighet och har haft många ledande positioner inom framför allt Skanska, senast som vice vd för Skanska Sverige.

Ämnen i artikeln:

SkanskaAfry

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Per Åkerman har en lång karriär i Skanska bakom sig men har även erfarenhet från andra entreprenad- och projektutvecklingsbolag i branschen, bland annat genom olika åtaganden i Sernekes och BuildData Groups styrelser. Han har arbetat såväl i Sverige som globalt, bland annat med stora projekt såsom Öresundsbron och A1-Motorvägen i Polen.

Läs även: Hon ska stärka spanska infrabyggarens ställning i Sverige: ”Om fem år är vi tre gånger så stora”

– Jag är så glad att välkomna Per till teamet. En erfaren ledare med internationell bakgrund inom vår bransch, och jag vet att vi kommer att ha ett gott samarbete i arbetet att skapa framtid, säger Malin Frenning, divisionschef Infrastructure, i ett pressmeddelande.

Läs även: Hon ska leda ÅF:s infradivision 

Division Infrastructure består av 6 200 medarbetare i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Österrike och Schweiz. Ingenjörer, arkitekter, experter, projektledare och designers som drivs av att skapa bättre samhällen och industrier. Divisionen erbjuder tekniska lösningar och design inom digitalisering och hållbarhet och majoriteten av kunderna är inom fastighets- och infrastrukturmarknaden.

– Afry är för mig ett framåtriktat och framåtlutat bolag med höga ambitioner för tillväxt på alla plan. Jag är övertygad om att det är i tekniken vi kommer att kunna hitta lösningar på flera av våra stora globala utmaningar. Här har Afry en central roll att fylla, och det känns riktigt spännande att få vara en del av den resan, säger Per Åkerman.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev