söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tillbaka till bygg för Borrelid: ”Bred kommunikativ kompetens”

Publicerad: 6 september 2022, 07:25

Mattias Borrelid, ny kommunikationsansvarig på Svensk Betong.

Svensk Betong har rekryterat Telias pressansvarige Mattias Borrelid till ny kommunikationsansvarig. Det blir en återkomst till byggbranschen för Borrelid som tidigare var kommunikationsansvarig på Byggföretagen

Ämnen i artikeln:

Svensk Betong

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Mattias Borrelid kommer senast från en position som pressansvarig på Telia. Han har en bakgrund av press- och kommunikationsarbete som tidningsredaktör på mediekoncernen Tidningar i Norr AB, politisk ledarskribent på bland annat Norrtelje Tidning och kommunikationsansvarig med ansvar för arbetsmarknadsfrågor på bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen.

Läs även: Sverige sämst i klassen på klimatförbättrad betong

– Jag är väldigt glad att få möjligheten att börja jobba som kommunikationsansvarig på Svensk Betong. Kommunikation och påverkansarbete är en central funktion för att skapa bra förutsättningar för våra medlemsföretag. Betongföretagens arbete med att nå målsättningen klimatneutral betong spelar en viktig roll i byggsektorns hållbarhetsarbete. Vi har också cementkrisen som ännu inte är löst vilket riskerar bli en tvärnit i byggsektorn med allvarliga konsekvenser för hela samhällsekonomin, säger Mattias Borrelid, kommunikationsansvarig på Svensk Betong, i ett pressmeddelande.

Enligt Malin Löfsjögård, vd på Svensk Betong, var intresset för tjänsten stort.

– I Mattias har vi hittat en person med bred kommunikativ kompetens som kommer att passa in perfekt i vårt team. Han har en bred erfarenhet av journalistiskt hantverk men även påverkanskommunikation från politik och branschorganisation samtidigt som han arbetat som talesperson på ett av Sveriges största företag. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Mattias för att fortsätta stärka Svensk Betongs arbete med fokus på betongens viktiga roll för samhällsutveckling och klimatomställning, säger Malin Löfsjögård, vd på Svensk Betong.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev