fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

TMF nyanställer för ökat fokus på hållbarhet

Publicerad: 16 januari 2023, 09:36

Linda Lagerström, ny hållbarhetsspecialist på TMF.

Foto: TMF

Branschföreningen TMF har bildat en ny hållbarhetsavdelning. Den består av TMF:s mångårige hållbarhetschef Robin Ljungar och nyanställda Linda Lagerström.

Ämnen i artikeln:

SvepetBuilding Sustainabilityhållbart byggandebyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Linda Lagerström kommer närmast från SIKA där hon har varit hållbarhetsspecialist. Dessförinnan arbetade hon på AkzoNobel. Från och med januari 2023 är hon ny hållbarhetsspecialist på Trä- och möbelföretagen, TMF.

I samband med att Linda Lagerström tillträdde sin tjänst bildade TMF en ny hållbarhetsavdeling. I den ingår Linda Lagerström samt TMF:s hållbarhetschef Robin Ljungar. Robin Ljungar kommer nu att fokusera på den näringspolitiska delen av hållbarhetsarbetet med både omvärldsbevakning och påverkan. Linda Lagerström ska fokusera på medlemsservice och hjälpa TMF:s medlemmar med både konkreta frågor och med det långsiktiga hållbarhetsarbetet.

– Det finns många politiska initiativ som TMF:s medlemmar måste förhålla sig till. Jag skulle säga att en av de stora utmaningarna för svensk industri är att orientera sig bland allt nytt som händer, säger Linda Lagerström i ett pressmeddelande.

I sina tidigare roller har Linda Lagerström bland annat arbetat med byggvarudeklarationer, EPD:er och utfasning av hälso- och miljöfarliga produkter.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev