Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tomas Carlsson ny ordförande i BI

Publicerad: 5 maj 2011, 10:45

Välkänd profil på NCC efterträder Skanskas Leif Stridh i Sveriges Byggindustriers styrelse.


Tomas Carlsson utsågs till BI:s nye ordförande på stämman den 5 maj. Tomas Carlsson är chef för NCC Construction Sweden och en välkänd profil i Byggsverige.

– Jag ska fortsätta arbetet med att utveckla modernare medarbetaravtal som gör byggjobben mer attraktiva samtidigt som svenska företags konkurrensförmåga stärks. Arbetsmiljöfrågorna och kampen mot svartarbete är två frågor som vi måste fokusera på för att göra branschen mer intressant för unga människor, säger Tomas Carlsson i ett uttalande.

Han är bland annat en varm förespråkare för ett effektivare och mer industrialiserat byggande.

Tomas Carlsson är född 1965. Han är civilingenjör och MBA. Han har arbetat på NCC sedan 1991 och är chef för NCC Construction Sweden sedan 2007.

Tomas Carlsson sitter sedan tidigare i BI:s styrelse. Han har bland annat varit regionchef för Väst NCC Construction Sweden under åren 2005–2006. Han var chef för NCC Roads Nya Marknader som omfattar Polen, Baltikum och S:t Petersburg under åren 2000–2005. Under 1999–2000 var han produktionschef på Skanska och deltog då i byggandet av Södra Länken i Stockholm. Han var arbetschef på NCC Industri (Ballast) under åren 1997–1999 och under 1991–1996 hade han olika befattningar inom NCC:s anläggningsverksamhet.

Tomas Carlsson efterträder Leif Stridh som tillträdde som BI:s ordförande på stämman den 9 maj 2007. Han efterträdde då Olle Ehlrén, fram till nyligen koncernchef i NCC. Leif Stridh är i dag senior advisor på Skanska AB och han har tidigare varit tillförordnad vd på Skanska Sverige.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.