Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tung branschprofil ny i Svensk Byggtjänst

Publicerad: 10 april 2019, 07:43

Ingela Lindh har utsetts till ny styrelseordförande i Svensk Byggtjänst. Nya i styrelsen Christoffer Börjesson från Fastighetsägarna och Per-Olof Nilsson från Bravida.


Ingela Lindh kommer närmast från Stockholms stad där hon bland annat varit stadsdirektör och direktör på Stadsbyggnadskontoret. Dessförinnan var hon bland annat vd på allmännyttiga bostadsbolaget Stockholmshem och har haft flera tunga styrelseuppdrag. Hon är i grunden arkitekt.

– Ingela är ett väldigt starkt namn i samhällsbyggnadssektorn. Hennes breda och gedigna erfarenhet från näringsliv, allmännytta och politik blir ett riktigt bra tillskott till Svensk Byggtjänsts styrelse, säger Magnus Höij, förbundsdirektör Innovationsföretagen och medlem i valberedningen.

Ytterligare två ledamöter valdes in i styrelsen, Christoffer Börjesson digitaliseringsexpert på Fastighetsägarna och Per-Olof Nilsson teknik-, kalkyl- och marknadschef på Bravida.

– Vi står alla inför utmaningar gällande främst digitalisering och hållbarhet ur olika aspekter. Svensk Byggtjänst är en viktig och stabil aktör med stort förtroende i branschen som kan verka och göra nytta för hela sektorn, säger Ingela Lindh i ett pressmeddelande.

Ingela Lindh efterträder Ola Månsson, vd Installatörsföretagen, som nu tar plats i valberedningen.

Svensk Byggtjänst styrelse 2019

Nya ledamöter:

Ingela Lindh

Per-Olof Nilsson, Bravida

Christoffer Börjesson, Fastighetsägarna Stockholm

Omvalda ledamöter:

Daan Cedergren, Sweco

Ingegerd Simonsson, NCC

Nicklas Walldan, Vasakronan

Anneli Kouthoofd, Byggmaterialindustrierna

Johan Högset, Sabo

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.