lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tvärförbindelse Södertörn får ny projektchef: ”Jag är så sjukt taggad”

Publicerad: 23 augusti 2022, 14:32

Alexandra Stassais Söderblom som blir ny projektchef för Tvärförbindelse Södertörn. Foto: Trafikverket

Tyréns marknadschef kommer tillbaka till Trafikverket.

Ämnen i artikeln:

TrafikverketTyrénsinfrastruktur


Det är Alexandra Stassais Söderblom som blir ny projektchef för Tvärförbindelse Södertörn. Hon tillträder den 3 oktober.

Alexandra Stassais Söderblom kommer närmast från Tyréns, där hon är marknadschef. Hon arbetade tidigare på Trafikverket under 12 år och då bland annat i Tvärförbindelsen under 2 år, samt E4 Förbifart Stockholm i drygt 7 år.

Läs även: Regeringen pushar för snabbare takt i järnvägsbyggen: ”Jag blev bekymrad när Trafikverket senarelade” 

– Det ska bli så himla kul, jag är så sjukt taggad! Jag har saknat att bidra på riktigt till samhällsbyggandet och göra det så bra som möjligt, vilket jag har större möjlighet till på Trafikverket. Det är där mina styrkor finns. Jag längtar efter att få vara med och leda det här projektet i produktion med alla komplexa frågor, till exempel hur vi ska hantera frågor som rör klimatförändringarna, säger hon.

Läs även: Hisingsbron, Lidingöbron, Skurubron: Här är alla anbud i Sveriges största brobyggen 

Anders Selström, avdelningschef för Yttre tvärleden, där Tvärförbindelse Södertörn och E4 Förbifart Stockholm ingår, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Alexandra har den stora energi som behövs för att leda produktionen. Hon har bra koll på Tvärförbindelsen och återvänder nu med nya, värdefulla erfarenheter. Det känns jätteroligt att välkomna Alexandra tillbaka, säger han.

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev