Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tyréns rekryterar från Fastighetsägarna i hållbarhetssatsning

Publicerad: 31 oktober 2022, 11:05

Efter 22 år går Henrik Tufvesson från Fastighetsägarna till Tyréns. Foto: Tyréns

Fastighetsägarnas näringspolitiska chef sedan över två decennier, Henrik Tufvesson, lämnar sin tjänst. Framöver kommer han att arbeta med social hållbarhet för Tyréns, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

TyrénsFastighetsägarna

Enligt Tufvessons Linkedin-sida har han arbetat som näringspolitisk chef på Fastighetsägarna sedan år 2000. Innan dess jobbade han på HSB och Sveriges Allmännytta. Men efter 22 år på posten är det dags att göra något annat.

Nu har konsultfirman Tyréns rekryterat den Västeråsbördige 58-åringen till rollen som fastighetsmarknadsanalytiker, inom ramen för företagets satsning på social och ekonomisk hållbarhet. Under senare år har Henrik Tufvesson haft ett fokus på just de frågorna inom Fastighetsägarna.

Läs även: 40 unga byggtalanger att hålla koll på: Här är morgondagens stjärnor i byggbranschen

– En drivkraft som jag gärna vill utveckla på Tyréns, är att hitta fler konkreta samarbetsformer mellan kommuner och privata aktörer för att bygga social hållbarhet. I stället för att agera i stuprör behövs det fler dialogplatser och kontaktvägar. Vi måste helt enkelt bli bättre på att tillsammans lyfta s:et i ESG, säger Henrik Tufvesson i en kommentar.

Han tillträder sin tjänst på Tyréns den 31 oktober.

Mårten Arvidsson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev