Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

På nytt jobb

Urban Bäckström blir vd i Svenskt näringsliv

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

Urban Bäckström blir ny vd för Svenskt näringsliv. Det formella beslutet fattades på ett styrelsemöte under onsdagsförmiddagen.

-Vi är glada över att i Urban Bäckström få en mycket erfaren och allmänt respekterad ledare. Han har stor integritet, samtidigt som han brinner för de viktiga framtidsfrågor som Svenskt Näringsliv arbetar med, säger Svenskt Näringslivs ordförande, Michael Treschow i ett pressmeddelande.

Urban Bäckström är född 1954 och har lång erfarenhet från politik, näringsliv och offentlig förvaltning. Han tog en ekonomexamen 1979 har bland annat jobbat som departementssekreterare, chefekonom hos moderaterna och statssekreterare i finansdepartementet.

Han är förmodligen mest känd för sitt uppdrag som riksbankschef 1994-2002, under en period då riksbanken blev självständig. Nu är han vd i Skandia Liv, en tjänst han tillträdde 2003 för att rädda det skandalomsusade bolaget.

Urban Bäckström säger att han med stor entusiasm och glädje ser fram emot arbetet som vd för Svenskt näringsliv.

-Framtidsprogrammet - Fördel Sverige - är en mycket god grund att bygga vidare på. Det handlar om bättre förutsättningar och villkor för företagsamma människor - en grundförutsättning för jobb och välstånd i framtiden.

Det är inte klart vilket datum han efterträder nuvarande vd:n. Ebba Lindsö.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.