Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Världsomseglare tar plats i byggstyrelse

Publicerad: 19 februari 2020, 09:32

Byggkoncernen MVB har utsett Ylva Beck som ny ledamot i styrelsen för MVB Holding, ägarbolaget till MVB Syd, MVB Öst och MVB Astor Bygg,


Ylva Beck är senior partner och affärscoach på Globe Plus AB och har tidigare en bakgrund som konsult inom employer branding och som regionchef inom rekrytering och bemanning.

Hon är dessutom den första och enda svenska kvinna som tävlingsseglat jorden runt mot rådande ström- och vindriktning.

- Vi är mycket glada över att Ylva tackat ja till styrelseuppdraget. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och det är av stor vikt att vi är en attraktiv arbetsgivare på marknaden. Förutom att Ylva är väl insatt i affärsutveckling kommer hon att bidra med värdefull kompetens och erfarenhet inom HR-området, samtidigt som vi i styrelsen signalerar till våra medarbetare hur viktigt vi tycker att dessa frågor är, säger Sture Kullman, styrelseordförande för MVB Holding, i ett pressmeddelande.

- Jag tackar MVB för förtroendet och ser fram emot att lära känna företaget, medarbetarna och branschen. Förhoppningsvis kan jag bidra styrelsen med mina erfarenheter från bland annat  organisations- och ledarskapsutveckling, säger Ylva Beck.

Övriga ledamöter i MVB:s styrelse är:

■ Hans Eliasson, grundare och ägare av Gullringsbo Egendomar tillika MVB:s ägare,
■ Marie Bucht Toresäter, vd Novi Real Estate,
■ Fredrik Lagercrantz, CFO Attendo,
■ Per Ununger, vd MVB Öst
■ Lars-Erik Jansson, ordförande i Aranäs KB och Ekan AB.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.