Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Veidekke rekryterar VDC-ansvarig

Publicerad: 25 november 2014, 10:57

Joakim Örn blir ny VDC-ansvarig vid Veidekke Bygg vid årsskiftet.

Veidekke Bygg har anställt Joakim Örn som ansvarig för implementering och utveckling av VDC, ICE och BIM. Joakim Örn arbetade tidigare som VDC-ingenjör på Veidekke och är en av de första VDC-ingenjörerna som Veidekke anställde 2010.


-Det känns riktigt kul och utvecklande att jag fått förtroendet att driva VDC-frågorna inom affärsområdet. Veidekke är idag marknadsledande inom VDC och att fortsätta driva oss framåt i den utvecklingen känns mycket spännande och utmanande, säger Joakim Örn enligt ett pressmeddelande.

Joakim Örn tillträder sin tjänst som VDC-ansvarig vid årsskiftet.

-VDC har blivit en av våra viktigaste konkurrensfördelar och därför känns det jätteroligt att nu ha Joakim på plats för att fortsätta driva arbete med VDC framåt. Med över 50 sökande till tjänsten har Joakim visat att vi har otroligt mycket kompetens internt – detta tycker jag är extra roligt, säger Emile Hamon, chef för strategi och utveckling i Veidekke Bygg.

Som ett led i att undvika fel, olyckor och samtidigt korta produktionstiden har Veidekke hämtat inspiration från olika håll. Redan 2007 gjordes en första studieresa till Stanford University och CIFE (Center for Integrated Facility Engineering), för att få en inblick i deras forskning. Det blev startskottet för ett nära samarbete och flera gemensamma utbildningar.

- För att behålla rollen som ledande inom VDC i vår bransch och fortsatt leverera en bra produkt till våra kunder, satsar vi vidare på utveckling och anställer Joakim som VDC-ansvarig, säger Anders Arfvén, affärsområdeschef Veidekke Bygg.

VDC är en av tre bärande delar i det som beskrivs som Veidekkes "involverande arbetssätt". Det går ut på att alla ska få chansen att påverka sin egen arbetssituation för att man på så sätt ska kunna skapa engagemang och ansvarstagande. Det gäller alltifrån från kund till medarbetare och brukare. Målsättningen är att minska risken för olyckor, skapa ett bättre flöde i processen och minska risken för sena leveranser.

-Det känns mycket bra att Joakim tar över VDC ansvaret. Han har varit med tidigt i vår VDC-utveckling och har en gedigen kunskapsbas och erfarenhet av att arbeta med dessa frågor, säger Fredrik Wincent, tidigare VDC-ansvarig och numera arbetschef i Veidekke Bygg Stockholm.

Helena Nordenberg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev