Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ventilationstopp ska ratta SBUF

Publicerad: 3 juli 2019, 09:55

Anders Freyschuss blir SBUF:s nya vd.

Blir ny vd för utvecklingsfonden i augusti.


Anders Freyschuss tillträder posten som vd på Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF, den 19 augusti. Han kommer senast från rollen som Executive Vice-President för miljö och standardisering på det globala ventilationsföretaget Camfil och har varit vd för Camfil Norden.

Han har även varit ordförande i Eurovent som är Europas industriförbund inom teknik för inomhusklimat, processkyla och livsmedelskyla, liksom ordförande i Svensk Ventilation.

I grunden har han en civilingenjörexamen i maskinteknik från KTH.

– Jag ser fram emot att få möjlighet att bidra till att öka medlemsföretagens konkurrenskraft genom forskning och utvecklingsarbete inom ramen för SBUF. Genom SBUF finns stor potential att driva för branschen aktuella frågor och genom utveckling föra sektorn framåt, säger Anders Freyschuss i ett pressmeddelande.

SBUF, som främjar forskning och utveckling i byggsektorn, är en ekonomisk förening med fem medlemsorganisationer; Sveriges Byggindustrier, Installatörsföretagen, Byggnads, Ledarna och Seko.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.