onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Wästbygg hämtar hållbarhetschef från Skanska: ”Att gå från ord till handling har aldrig varit viktigare”

Publicerad: 20 juni 2022, 11:39

John Nyberg, ny hållbarhetschef på Wästbygg. Foto: Wästbygg

John Nyberg blir ny hållbarhetschef på Wästbygg. Han tillträder den 9 september och tar då han också tar plats i bolagets koncernledning.

Ämnen i artikeln:

WästbyggSkanskaBuilding Sustainabilityhållbart byggande

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


John Nyberg kommer närmast från Skanska där han har varit anställd sedan 2011, de senaste fem åren som gruppchef på hållbarhetsavdelningen för väg och anläggning. Där har han bland annat ansvarat för strategiska frågor som hållbarhetsstyrning samt utveckling av processer och arbetssätt. Innan dess arbetade han som miljöhandläggare på Länsstyrelsen och han har en examen från miljövetarprogrammet vid Göteborgs universitet.

- Hållbarhet genomsyrar alla delar av Wästbygg Gruppens verksamhet. Ett av målen vi arbetar fokuserat med, är att vi ska vara fossilfria 2030 inom el, värme, transporter och avfall. Det känns väldigt bra när vi nu har anställt John, att tillsammans med resten av våra medarbetare, jobba vidare mot det målet för att skapa hållbara affärer. Jag är övertygad om att John med sin erfarenhet och sitt ledarskap kommer hjälpa oss att göra ytterligare satsningar inom ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen, i ett pressmeddelande.

Läs även: Wästbygg rekryterar ny koncernchef: ”En given efterträdare”

– Det var med stor glädje jag tackade ja till tjänsten som hållbarhetschef på Wästbygg Gruppen. Min uppfattning är att koncernen tar hållbarhetsfrågan på allvar, vilket bland annat visade sig när man som ett av de första bolagen på den svenska börsen blev godkända för Nasdaqs gröna märkning - Nasdaq Green Equity Designation. Att gå från ord till handling har aldrig varit viktigare om vi ska minska vår gemensamma klimatpåverkan och det ser jag fram emot att göra tillsammans med kollegorna på Wästbygg Gruppen, säger John Nyberg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev