lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Wästbygg hittar ny CFO internt: ”Känns helt rätt”

Publicerad: 4 april 2022, 07:17

Jessica Gårdmo efterträder Jonas Jönehall i rollen som CFO på Wästbygg Gruppen. Foto: Wästbygg

När Wästbyggs tidigare CFO tar över som koncernchef hittar bolaget en ny finanschef i koncernbolaget Logistic Contractor.

Ämnen i artikeln:

Wästbygg

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Jessica Gårdmo, som i dag innehar tjänsten som ekonomichef för Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor, har rekryterats till jobbet som CFO. Hon efterträder Jonas Jönehall som tillträder som vd och koncernchef för Wästbygg den 6 maj.

Läs även: Wästbygg rekryterar ny koncernchef: ”En given efterträdare”

Innan Jessica anställdes på Logistic Contractor i september 2020, kom hon från Platzer Fastigheter i en roll som redovisningschef. Hon har även lång erfarenhet som auktoriserad revisor och auktoriserad redovisningskonsult från revisionsbyrån PwC. Hon har en magisterexamen i Ekonomi från högskolan i Borås.

– Det känns helt rätt att erbjuda Jessica rollen som ny CFO. Hon har en god kännedom om vårt bolag och vår bransch, en gedigen erfarenhet inom ekonomi och är dessutom utrustad med de personliga egenskaper som krävs för rollen, såsom ett starkt driv och goda ledaregenskaper. Att vi har så bra kandidater internt är verkligen en styrka för Wästbygg Gruppen som bolag och lovar gott inför framtiden, säger den blivande koncernchefen Jonas Jönehall i ett pressmeddelande.

Läs även: Byggchefen: ”Stadsarkitekten styrde beställarens materialval”

Jessica Gårdmo tillträder rollen som CFO för Wästbygg Gruppen och som ny medlem i koncernledningen den 6 maj.

– Jag trivs väldigt bra på bolaget och ser fram emot att i min nya roll fortsätta utveckla vår ekonomifunktion och koncern tillsammans med Jonas och resten av teamet. Som medarbetare känner jag mig extra stolt över att få vara del av ett bolag som vill gå i framkanten med det ekonomiska hållbarhetsarbetet. Vi har ju exempelvis vårt gröna ramverk som möjliggör en grön märkning av både aktie-och skuldinstrument, säger Jessica Gårdmo

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev