Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Wästbygg rekryterar från Implenia

Publicerad: 18 juni 2021, 13:52

Wästbygg Gruppen rekryterar Johanna Nydélius som arbetsmiljöchef.

Foto: Wästbygg Gruppen

Wästbygg Gruppen inrättar ny tjänst som arbetsmiljöchef.


Ämnen i artikeln:

Wästbyggimplenia

”Våra medarbetares säkerhet och hälsa är av yttersta vikt för oss och vi strävar därför efter att våra anställda ska ha en trygg fysisk och psykisk arbetsmiljö”, skriver Wästbygg i ett pressmeddelande. De har därför inrättat en ny tjänst, arbetsmiljöchef, och till rekryteras Johanna Nydélius. Ansvaret för arbetsmiljöarbete har tidigare delats mellan ett antal roller inom bolaget.

Läs även: Wästbygg första byggaren som får grön märkning av Nasdaq 

Johanna Nydélius har lång erfarenhet av KMA-frågor, bland annat från Peab och kommer närmast från Implenia där hon varit anställd som HQSE-manager. Hon tillträder sin nya tjänst den 28 juni.

– Det känns väldigt bra att välkomna Johanna till tjänsten som arbetsmiljöchef. Vi har länge arbetat fokuserat med arbetsmiljöfrågan, men det är viktigt att vara proaktiv och analysera vad vi kan göra ännu bättre. Med sin långa och breda erfarenhet kommer Johanna att kunna identifiera förbättringsområden och säkerställa åtgärdsplaner, säger Claas Wallin, verksamhetsutvecklingschef på Wästbygg Gruppen.

Läs även: Implenia-chefen: ”Det är roligt att vara entreprenör i dag” 

Även Johanna Nydélius är nöjd:

– Jag ser fram emot att påbörja mitt nya uppdrag hos Wästbygg. Att få vara med och utforma en ny tjänst med fokus på arbetsmiljö, som är en av mina hjärtefrågor, känns extra roligt. Det som lockar med Wästbygg som bolag är att jag uppfattat det som att man prioriterar arbetsmiljöfrågan och att det finns sunda värderingar som genomsyrar hela verksamheten.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Wästbyggimplenia

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.