Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Wästbygg rekryterar ny koncernchef: ”En given efterträdare”

Publicerad: 21 mars 2022, 09:36

Jonas Jönehall blir ny koncernchef för Wästbygg.

Jörgen Andersson lämnar rollen som vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen. Efterträdaren hämtar man internt.


Ämnen i artikeln:

Wästbygg

Det blir Jonas Jönehall, nuvarande CFO/vice koncernchef, tillträder som ny vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen den 6 maj.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått styrelsens förtroende. Wästbygg Gruppens målsättning är att på ett hållbart och långsiktigt sätt, växa och skapa en god lönsamhet över tid. Genom vår specialisering ska vi också skapa mervärde för våra kunder och samarbetspartners. Jag ser fram emot att fortsätta vara med på denna spännande resa och tillsammans med alla våra fantastiska medarbetare, bidra till att förverkliga koncernens ambitioner, säger Jonas Jönehall i ett pressmeddelande.

Läs även: Har du rätt lön? Så mycket tjänar byggcheferna där du bor

Jonas Jönehall har varit vice koncernchef i Wästbygg Gruppen sedan 2018 och CFO sedan 2016. Innan dess arbetade han som transaktionschef i bolaget och han har även varit kundansvarig ekonomichef på Newsec.

– Vi ser Jonas som en given efterträdare till Jörgen då de har arbetat tätt ihop under de senaste åren. Jonas känner vår affär i grunden och har varit en viktig nyckelspelare i arbetet med att utveckla den strategiska inriktning bolaget har i dag. Genom utnämnandet av Jonas känner vi oss trygga med att vi även fortsättningsvis kommer att ha en stabil grund för koncernens framtida tillväxt och utveckling, säger Cecilia Marlow, styrelseordförande i Wästbygg Gruppen.

Jörgen Andersson, nuvarande koncernchef, blir kvar i bolaget som styrelseledamot och i en roll med fokus på investeringar och tillväxt. Han blir även ordförande för anbuds- och investeringsutskottet.

– Jörgen har under sina sju år som vd och koncernchef, varit starkt bidragande till att bygga upp Wästbygg till det fina och framgångsrika bolag det är i dag. I sin nya roll kommer han fullt ut att få fokusera på de områden han brinner mest för. Jörgen kommer därmed även fortsättningsvis att vara med och skapa värde för bolaget och våra aktieägare, vilket vi i styrelsen ser som väldigt positivt, säger Cecilia Marlow.

Processen med att rekrytera en ny CFO påbörjas omgående.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Wästbygg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.