tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

White får ny vd

Publicerad: 22 augusti 2017, 11:33

Nu är det snart Alexandra Hagen som styr White. Foto: Jenny Leyman

I januari 2018 tar Alexandra Hagen över som ny vd för White arkitekter efter Monica von Schmalensee.

Ämnen i artikeln:

White ArkitekterAlexandra HagenMonica von Schmalensee.


Alexandra Hagen är arkitekt och sedan sju år tillbaka chef för Whites kontor i Malmö. Hon har dessförinnan arbetat med utvecklingsfrågor inom företaget, bland annat som utlandschef för koncernen och med bolagets forsknings- och kunskapsnätverk.

– Det är ett stort förtroende och väldigt roligt att få samarbeta med mina kunniga kollegor i en ny roll. Jag ser fram emot att driva företagets utveckling vidare inom internationalisering och digitalisering. Alltid med arkitekturen och den hållbara samhällsutvecklingen som självklara ledstjärnor, säger Alexandra Hagen.

Monica von Schmalensee kommer att ha en rådgivande roll hos White framöver och egna externa uppdrag, bland annat för Londons borgmästare inom stadsutvecklingsfrågor. Hon är nöjd med valet av efterträdare.

– Det är betryggande att kunna lämna över stafettpinnen efter en resa där vi har lyckats lyfta arkitektens roll i den hållbara omställningen. Efter sju år som vd vill jag återgå till det operativa arbetet med att skapa arkitektur som sätter människan i centrum, säger Monica von Schmalensee.

Ny chef för Whites kontor i Malmö blir Martin Sundberg. Han är arkitekt och har arbetat hos White i 10 år, senast i rollen som ställföreträdande kontorschef. Han tillträder sin nya roll den 1 september.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev