Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

White ska satsa på projektledning – tar in ny affärsutvecklingschef

Publicerad: 2 december 2020, 09:50

Jimmie Ahlgren. Foto: White arkitekter

White ska satsa mer på projektledning framöver. Som ett led i det har arkitektbyrån anställt en ny affärsutvecklingschef för området.

Ämnen i artikeln:

White Arkitekter

AJ


Det är Jimmie Ahlgren, i dag kontorschef för Whites kontor i Halmstad, som tillträder som ny affärsutvecklingschef med inriktning mot projektledning 1 januari 2021. Det framgår av ett pressmeddelande från White.

Hans uppdrag blir att växla upp affärsutvecklingen inom projektledning, projekteringsledning och kalkyl.

Läs även: Structor nyanställer projektledarduo i Dalarna 

Lotta Sundell tar över som ny kontorschef i Halmstad efter Jimmie Ahlgren.

Jimmie Ahlgren säger i en kommentar att han vill att arkitekter ska ta ett än större ansvar för projektens ekonomi och vara med och styra projekten mot uppsatt tidplan och budget.

– Jag brinner för att skapa effektiva processer och ser stora möjligheter att arkitekten jobbar mer med framdriften av projektet, i synnerhet med projekteringsledningen, säger Jimmie Ahlgren tillträdande affärsutvecklingschef för projektledning på White Arkitekter, i pressmeddelandet.

Läs även: Hon ska leda projektledarna

Alexandra Hagen, vd för White Arkitekter, säger så här om den nya inriktningen.

– Genom att ta ett större ansvar för genomförbarheten i de projekt vi skapar kan vi nå längre i både hållbarhet och arkitektur. Internationellt är det en självklarhet att arkitekten leder projektet genom hela projektprocessen. När vi växer internationellt är det en viktig kompentens, och vi ser ett stort behov i Sverige. 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev