Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Williamson tar över Skanska UK

Publicerad: 24 juli 2008, 12:59

Mats Williamson har utsetts till ny vd för Skanska UK. Han tillträder omgående och ersätter David Fison, som valt att lämna Skanska efter tio år.


Mats Williamson har arbetat i Skanska sedan 1981. Han har bl a varit projektchef för Öresundsbro-projektet, VD för Skanska International Projects och sedan 2002 har han varit vd för Skanska Sverige..

Under maj och juni i år har Skanska genomfört en genomgång av Skanska UK’s byggprojekt inom PPP (offentlig privat samverkan). Genomgången har resulterat i ytterligare projektnedskrivningar i Skanska UK och visat på behovet för Skanska UK att förändra en del interna rutiner som rör PPP-projekt.

– Resultaten för dessa projekt är klart otillfredsställande. Vi kommer därför att förändra rutinerna i Skanska UK och förändra vårt sätt att arbeta med denna typ av projekt. Jag är övertygad om att Mats Williamson med sin gedigna erfarenhet, förmåga att leverera resultat och starka ledaregenskaper är rätt person att leda utvecklingen av Skanska UK, säger Johan Karlström, Skanskas VD och koncernchef.

Arbetet med att rekrytera en ny vd för Skanska Sverige har inletts och Petter Eiken, vice vd i Skanska, verkar som tillförordnad vd tills en ersättare har utsetts. Petter Eiken kommer även fortsatt att vara medlem av koncernledningen, med ansvar för Skanskas byggverksamhet i Sverige, Norge och Finland och Skanskas bostadsutveckling i Norden.

Skanska UK med ca 5.500 medarbetare hade 2007 intäkter som uppgick till 17,7 miljarder kronor.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News