söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

WSP rekryterar hållbarhetschef från Forsen

Publicerad: 4 april 2022, 06:27

Camilla Mattsson blir ny hållbarhetschef på WSP i juni. Foto: WSP

Camilla Mattsson tillträder som ny hållbarhetschef på WSP den 1 juni. Hon är civilingenjör i grunden och har en bred bakgrund inom hållbarhet, framför allt från samhällsbyggnadsbranschen.

Ämnen i artikeln:

WSPBuilding Sustainabilityhållbart byggande

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Camilla Mattsson har sin akademiska grund inom kemisk industri och materialteknik. Hållbarhetsarbete har varit centralt genom hela hennes karriär. Hon har till exempel arbetat med social hållbarhet och hållbar textilproduktion på H&M, som hållbarhetskonsult och chef på Sweco samt Iterio och nu närmast som hållbarhetschef på Forsen.

Läs även: Arbetskläder – så förstår du leverantörernas hållbarhetsinformation 

– Med Camilla Mattsson som ny hållbarhetschef får vi en viktig pusselbit i att samla bolagets alla kompetenser och starka drivkraft inom hållbarhet och klimat. WSP är en av de starkaste aktörerna i branschen och vi har inga planer på att slå ner på takten. Med Camillas bakgrund och erfarenhet är jag övertygad om att vi kommer fortsätta ta stora kliv framåt, säger Håkan Danielsson, för vd WSP Sverige, i ett pressmeddelande.

Läs även: 10 byggbolag avslöjar sina bästa hållbarhetsstrategier

Cirkulärt byggande och potentialen i att minska klimatpåverkan genom digitalisering och smartare stads- och samhällsutveckling är något som intresserar Camilla Mattsson särskilt mycket.

– WSP har en bra bredd inom de områden som intresserar mig. Därtill är WSP ett globalt företag med stor potential att påverka samhällsutvecklingen. Dessutom ser jag stora ambitioner på hållbarhetsområdet, både nu och framåt. Att få göra detta tillsammans med så många kompetenta och engagerade medarbetare är verkligen en förmån, säger Camilla Mattsson.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev