Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

YIT rekryterar chef från NCC

Publicerad: 14 maj 2020, 06:57

Maira Slokenbergs-Fernö är ny projektchef på YIT Sverige.

Foto: YIT

Maira Slokenbergs Fernö har tillträtt som ny projektutvecklingschef för YIT Sverige. Maira kommer närmast från NCC där hon sedan 2016 varit chef för Teknik och Hållbarhet.


Ämnen i artikeln:

YIT

Innan tiden på NCC har Maira Slokenbergs Fernö innehaft olika chefstjänster på bland annat ÅF Infrastructure och Sweco. Hon är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

– YIT står inför en mycket spännande utvecklingsfas och det ska bli otroligt spännande att få vara med och, tillsammans med kollegor och kunder, utveckla verksamheten och produktportföljen, säger Maira Slokenbergs Fernö i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Koncernchefen: "Vi har en lång historia med oss i bagaget"

YIT Sverige har under 2020 renodlat sin verksamhet och fokuserar nu på att vidareutveckla affären inom infrastruktur.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Maira till vårt team. II våra pågående projekt inom allt från berg- och tunnelarbeten till vindkraftverk och datahallar samt i arbetet med att vidareutveckla vår verksamhet kommer Maira med sin gedigna branschkunskap vara ett viktigt tillskott, säger , säger Lars Stendius, vd för YIT Sverige.

I höstas knöt YIT till sig en annan tidigare NCC:are, då Håkan Broman, som varit chefsjurist och ställföreträdande vd i koncernen efter att Peter Wågström lämnade bolaget, anställdes för att ansvara för utformning och verkställande av strategi.

LÄS MER: Tidigare NCC-toppen till YIT

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

YIT

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.