Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ytterligare ett styrelseuppdrag för Ola Månsson

Publicerad: 28 april 2017, 07:23

Foto: Mattias de Frumerie

Byggmaterialindustrierna inom Svenskt Näringsliv valde på sin stämma på torsdagen Ola Månsson till ny ordförande. Han efterträder som ordförande Fredrik Winberg, tidigare koncernchef på Cementa som haft posten sedan stämman 2009.


Det är andra ordförandeposten inom loppet av en knapp vecka för Ola Månsson, som avgick som VD för Sveriges Byggindustrier i mars. Han valdes till ordförande i Svensk Byggtjänst så sent som 25 april, där han efterträdde Dag Klackenberg, tidigare VD för Svensk Handel och tidigare ordförande för bland annat Vattenfall.

har också erfarenhet från entreprenörs- och installationsledet i sina tidigare tjänster i bygg- och fastighetsbranschen hos. Skanska, Hifab och NVS Installation AB.

Byggmaterialindustrierna tillsammans drygt 50 000 personer och de ingående företagen omsätter tillsammans omkring 150 miljarder kronor.

–  ­Ola är en mycket välkänd profil i byggbranschen. Han har en stark vilja att samla branschens krafter i att vara en effektiv, ansvarstagande aktör i ett hållbart samhällsbyggande, säger Fredrik Winberg.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.