måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Zengun-grundaren kliver ner från vd-posten

Publicerad: 17 januari 2019, 15:48

Sture Nilsson (till vänster) tar stafettpinnen från förre vd:n Ulf Jonsson.

Går över till operativ roll.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Sture Nilsson blir ny vd och koncernchef i Zengun från och med 1 februari 2019. Han tar över efter Ulf Jonsson, en av företagets grundare, som valt att övergå till en mer operativ roll som senior projektchef.

Sture Nilsson tillträdde den 1 november som Chief Operation Officer (COO) i Zengun. Han har lång erfarenhet från ledande befattningar inom bygg- och entreprenadverksamhet, närmast från en position som Regionchef för Veidekke Bygg i Mälardalen.

- Zengun är ett fantastiskt företag med mycket kompetenta och engagerade människor, och ett starkt projektfokus som särskiljer oss i Stockholmsregionens byggmarknad. Jag känner mig hedrad och mycket laddad inför att ta över som vd och få fortsätta utveckla företaget tillsammans med Ulf och övriga kollegor. Att leverera bästa service till våra kunder är högsta prioritet i detta arbete, säger Sture Nilsson.

Ulf Jonsson kommer som senior projektchef att leda arbetet med att hitta de bästa lösningarna för Zenguns kunder.

- Jag är mycket stolt över vad vi byggt upp så här långt. Vi har ett grundmurat gott rykte i branschen och har ända sedan starten strävat efter att arbeta så nära kunden och projekten som möjligt, vilket för mig personligen var motivet till att grunda Zengun. Nu får jag möjlighet och att helt fokusera på de frågor som jag verkligen brinner för, säger han.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev