måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Anläggningsjätte förvärvar i Stockholm

Publicerad: 9 mars 2020, 09:47

Bellman Group har förvärvat Såcab, ett bolag verksamt inom bygg- och anläggningstransporter och återvinning. Foto: Bellman Group

Anläggningskoncernen Bellman Group har förvärvat Såcab Åkericentral. Köpeskillingen uppgår till 77 miljoner kronor kontant.

Ämnen i artikeln:

anläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Såcab förmedlar fordon och maskiner till alla typer av schakter med transporter inom bygg- och anläggningsbranschen samt bedriver återvinningsverksamhet söder om Stockholm. Bolaget verkar främst i Storstockholm och förfogar över ett hundratal maskiner och lastbilar.

Såcab äger en återvinningsanläggning som tar emot och hanterar inerta (rena) schaktmassor som kan återvinnas i andra projekt.

– Infrastruktursatsningarna i Stockholmsregionen fortsätter och genom förvärvet av Såcab kan vi tillgodose våra kunders stora behov av transport och schakt i området. Dessutom gör återvinningsanläggningen vid Fors Trafikplats att vi kan korta transporter med massor från och till projektplatserna, vilket både är lönsamt och miljövänligt, säger Håkan Lind, vd för Bellman Group, i ett pressmeddelande.

Bellmankoncernens verksamhet är uppdelat i Bellmans som är ett transportföretag, Uppländska som utför sprängarbeten, VSM som utför schaktarbeten med större maskiner och Samgräv som är verksamt inom transport, masshantering och deponier. Under 2019 omsatte koncernen 1,8 miljarder.

Såcab bidrar till ytterligare omsättning för Bellman Group. Såcabs bokslut för 2019 är ännu inte reviderat, men nettoomsättningen för 2019 beräknas uppgå till cirka 185 miljoner kronor och bolaget har uppvisat en god lönsamhet de senaste åren enligt pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev