Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Bygget av citygallerian en utmaning

Publicerad: 6 mars 2008, 13:43


Av Marianne Silén

Björn Wallin, distriktschef för Skanska, säger att bygget av citygallerian i Sundsvall är en utmaning eftersom de existerande butikerna ska kunna driva sin verksamhet så ostört som möjligt under byggtiden. Genom att arbeta i partneringform kan vi och Norrvidden Fastigheter AB säkerställa att allt går så smidigt som möjligt.
- Med citygallerian får vi nya möjligheter för detaljhandeln i Sundsvall, säger Peter Andersson, vd hos Norrvidden Fastigheter AB. Det nära samarbetet med Skanska gör oss säkra på att citygallerian blir precis så bra för butikerna och kunderna som vi vill.
Orderingången för Skanska beräknas till cirka 70-80 miljoner kronor.
Den nya citygallerian skapas genom en sammanslagning av de tre centralt belägna kvarteren Lyckan, Hälsan och Glädjen. I kvarteret Lyckan byggs gallerian från grunden, medan det i de två andra kvarteren handlar om en ombyggnad och sammanlänkning av två existerande affärskvarter.
Byggprojektet  har redan påbörjats genom rivning av gammal bebyggelse. Den första delen av den nya citygallerian, vilken omfattar 15 000 kvm, beräknas vara klar lagom till julhandeln 2006.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.