Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Evenemangsarena byggs i Skellefteå

Publicerad: 6 mars 2008, 13:43


AV MARIANNE SILÉN

Skellefteå Kraft och Skellefteå AIK Hockey har tecknat ett samarbetsavtal som sträcker sig över tolv år. Avtalet innebär att Isstadion ändrar namn till Skellefteå Kraft Arena. Ombyggnaden av den gamla isstadion till en evenemangsarena ska ske under 2006/2007.
Staffan Westlin, vd hos Skellefteå Kraft är mycket nöjd med uppgörelsen.
- Vi har genom året även profilerat oss tillsammans med Skellefteå AIK Hockey och vi tycker det är ett bra sätt att synas på. Namnet Skellefteå Arena bidrar till många möjligheter, energibolaget Skellefteå Kraft lyfts fram, Skellefteå som stad blir tydlig och samarbetet mellan Skellefteå AIK Hockey  och oss stärks och blir långsiktigt. Vi behöver alla tre ökad uppmärksamhet och tillsammans kan vi dra nytta av varandras resurser.
Skellefteå kommun äger som tidigare fastigheten och ska fortsätta att svara för driften. De nya kommersiella ytorna i Skellefteå AIK Hockey Event AB.
- Genom en ombyggnad kommer  hockeypubliken att få en mycket bra totalupplevelse och arenan ger helt andra möjligheter till arrangemang av större dignitet, säger klubbdirektör Pea Israelsson, Skellefteå AIK Hockey..
- Skellefteå AIK Hockey har en lång hockeytradition och ståplats är en del av läktarkulturen. Det är helt enkelt så att en del föredrar ståplats och naturligtvis tänker vi på dem. Vi anser att vi har Sveriges bästa hockeypublik och den är vi rädd om, säger Pär Nordlund, styrelseordförande, Skellefteå AIK Hockey.
Den nya arenan kommer att ha plats för 6 200 personer, varav 2 200 stående.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.