Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Familjeföretaget tar små kliv framåt

Publicerad: 6 mars 2008, 13:36

Sh bygg, sten och anläggning är ett familjeföretag som sedan 1983 drivs av tredje generationen; Lena, Lars och Jan Svensson. Under 2006 var bolaget Sveriges 25e största byggföretag med en omsättning på 452 miljoner kronor.


-Vår uppgift är att skapa en stark och trygg organisation. Man ska vara försiktig med tillväxt, det är lätt att dras med och växa för snabbt. Vi försöker istället att bygga andra kvaliteter, som långsiktiga relationer och långsiktig lönsamhet genom att behandla våra kunder med respekt, säger vd Lars Svensson.
Enligt årsredovisningen hade bolaget en tillväxt på 40 procent men de siffrorna är missvisande, enligt vd:n och beror mer på att man bytte bokföringsmodell. De gick från projektredovisning till successiv vinstavräkning.
-Min uppfattning är att vi volymmässigt växt 15-20 procent, vi mäter volym efter hur mycket personal vi har, säger Lars Svensson.

FAKTA/Sh bygg, sten och anläggning
Ägare: Lena, Lars och Jan Svensson
Vd: Lars Svensson
Inriktning: Entreprenader inom sten, mark och anläggning samt ROT-bygg i Stockholm och Uppsala.
Omsättning: 452 miljoner kronor (+40,1 procent)
Antal anställda: 228 (årsgenomsnitt)
Resultat före skatt: 27,5 miljoner kronor.

FREDRIK KARLSSON

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.