Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Finja utökar

Publicerad: 6 mars 2008, 13:39


Av Margareta Redlund
Finja Betong har i dagarna fått bygglov för en ny anläggning för tillverkning av torrbruk och golvspackel. Den nya fabriken ska byggas på en arrendetomt invid ett grustag i Strängnäs.

- Satsningen är ett led i vår målsättning att vara rikstäckande. Med en fabrik i Strängnäs täcker vi Mälardalen och Norrland. Dessutom får vi samordningseffekter med vår fabrik i Eskilstuna, som tillverkar lättklinker, säger Gull-Britt Jonasson, vd och koncernchef för Finja Betong.

-Hittills har vi levererat torrbruk till Mälardalen med lastbil från Hässleholm och har då haft svårt att vara konkurrenskraftiga.

Om ett par veckor tas första spadtaget för lagerhallen och vid årsskiftet ska hela anläggningen vara klar. Finjas investering är 25 miljoner.

Gull-Britt Jonassson räknar med att anläggningen i Strängnäs på sikt kommer att bli lika stor som den i Finja och ge runt 100 arbetstillfällen.

Parallellt bygger Finja Betong upp en marknads- och försäljningsorganisation i Mälardalen för att ha en intrimmad personal när anläggningen ska tas i bruk.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.